Het loopbaangesprek als investering in duurzaam werk en leven

Voor iedereen: medewerkers, directie en management


Nog nooit heb ik zoveel mensen van baan zien veranderen als in de afgelopen jaren. De krapte op de arbeidsmarkt en ook de groeiende behoefte aan (door-)ontwikkeling en geluksbeleving hebben hieraan bijgedragen! Medewerkers vinden plezierig en waardevol werk belangrijker dan ooit en ervaren dat dit onlosmakelijk verbonden is met plezierig leven. Het loopbaangesprek levert hier een essentiële bijdrage aan, vanwege de speciale aandacht voor tevredenheid in werk en de wensen voor nu en de toekomst. Zo ga je o.a. in gesprek over de inzet van jouw talenten, je gezondheid en je motivatie.

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik voor het eerst leidinggevenden trainde in het voeren van het goede loopbaangesprek. Zoekend naar de plek die het zou moeten krijgen, kan ik nu zeggen dat dit het belangrijkste gesprek is tussen de leidinggevende en de medewerker.

Het geeft inhoud aan het creëren van duurzaam inzetbare medewerkers binnen organisaties. Ik pleit voor een balans in rendementsdenken en aandacht voor de mens. Het loopbaangesprek gaat ons helpen medewerkers invloed terug te geven in werk, waardoor werk zinvoller wordt en leuker voor iedereen. Laten we het omarmen als vliegwiel voor zowel inspiratie als rendement.

We snappen inmiddels best dat we zelf regisseur zijn over onze loopbaan. Toch hoor ik vaak dat medewerkers niet weten hoe te beginnen hun wensen in werk te realiseren. Als coach zie ik dat zeker 80% van de medewerkers het loopbaangesprek nodig heeft om een eerste stap te zetten in de door hen gewenste ontwikkeling. En met ontwikkeling bedoel ik niet verandering van werk. Vaak gaat het om de (door-)ontwikkeling in de huidige baan. In slechts enkele gevallen is het een motivatie om ook echt van baan te veranderen.

Je kunt pas de regie nemen over je loopbaan als je de veranderingen in je omgeving begrijpt en dat is het nou net wat zo lastig is in deze tijd. We voelen ons overdonderd door de veranderingen om ons heen, raken de grip kwijt en hebben daarom behoefte aan aandacht voor elkaar, inspiratie en betrokkenheid. Dit onderstreept de kracht van het loopbaangesprek in relatie tot regisseursschap en een succesvolle duurzame toekomst voor iedereen.

Annemiek Wienk
Nuance hr


Wat kunnen we voor jou betekenen?
info@nuance-hr.nl


CEO_MIK_B.jpg

Ik zou zeggen, plan een loopbaangesprek in, neem de regie! Als jij weet hoe je van waarde bent en blijft in werk en leven, word je geleid door motivatie.

Annemiek Wienk
Nuance hr